Dobrodošli na Naqshbandi Haqqani Rabbani Portal!

Počinjemo utičući se Gospodu protiv smicalica i zamki prokletog đavola, jer đavo je biće koje je svo svoje postojanje posvetilo skretanju čovjeka s pravoga puta u vječno prokletstvo.

Nastavljamo izgovarajući riječi Uzvišenog,  Bismillahir Rahmannir Rahiim: U ime Allaha Svemogućega, Najsamilosnijega, Najmilostivijega. Najmilostiviji nam je poslao Proroka Muhammeda (s.a.v.s) da bude milost ljudima. Neka je naša ljubav, selami i salavati uz voljenoga nam Proroka (s.a.v.s), Habeebullah-Gospodova Miljenika.

Esselamu-aleikum we rahmetullahi we berekatuhu, o vi koji tražite!

Na ovaj portal niste došli slučajno. Ništa na svijetu ne događa se bez razloga. Ništa se ne događa bez uticaja beskrajne mudrosti skrivene u svemu, čak i kada je to naizgled ništavna sitnica. Čak i postojanje obične pijavice nosi svoju korist za čovjeka.

Vi ste ovdje zato što Vam je određeno da ćete biti vođeni do ovoga portala. Božje je određenje još od Dana Obećanja, puno prije nego ste poslani na ovozemaljski svijet, da ćete biti vođeni Njegovom rukom do vrata što vode do vječnoga blagoslova. Svatko od vas prolazi kroz različite kušnje kako bi došao do ovoga mjesta, jer “Allahovih putova je više nego li ljudskih  udisaja”, pa tako sada stojite na pragu otkrivanja i realiziranja sebe.

Od ove točke, neki će se tu zadržati vrlo kratko i onda otići ne kušavši ništa od slasti i ne popivši niti kap iz opojnih potoka razumijevanja. Jednom takvom nesretniku možemo samo reći zbogom, jer nema prisile u vjeru-požnjet ćete ono što ste posijali. Jednom je anđeo Gabriel rekao Allahovu Proroku s.a.v.s.: „Radi kako želiš na ovom svijetu, o Muhammede, ali zapamti da ćeš polagati račun za sve što radiš. Živi kako želiš na ovom svijetu, o Muhammede, ali zapamti da ćeš jednoga dana okusiti smrt. Voli koga želiš u svom životu, o Muhammede, ali ne zaboravi da će vas jednoga dana rastaviti smrt.“ O ti koji tražiš, ostani ili idi, kako želiš!

Ipak, ima onih čije će duše zaploviti potocima naših poziva i onda, neobjašnjivo povučeni u dubine, prepustit će se bez straha ili susprezanja u vrtoglavu bujicu istine kroz koju moraju proći boreći se sa svojim egom i strastima što ih odvraćaju od kretanja na ovaj opasan put. Napokon, gdje rijeka sreće Ocean, valovi se smanjuju i smirenost raste, gdje šume mirne vode što se sastaju, kap vode što bijaše nekad ti više ne postoji, rijeka također više ne postoji-ostala je samo široka, nepregledna površina Oceana-jedino što postoji. Jednom takvom počašćenom tada kažemo: „Sva hvala pripada Allahu koji je spasio izgubljenoga Svojom beskrajnom milošću.“ Dobrodošli u Dolinu Vječnoga Mira!

O ti koji tražiš, moraš naučiti o sebi-gdje si sada i kuda ideš. Imaš samo jednu priliku i jednom kada prođe ovozemaljski život, više ju nikada nećeš imati.

Putovanje je privlačno, destinacija neopisiva, jer kako netko može objasniti tu slast, taj osjećaj ushićenja kod dodira, to lupanje srca zaljubljenoga u Ljubav?

O ti koji tražiš, slobodno crpi mudrost od Suhbaha razasutu po ovoj stranici, iz svjetlosti što teče od našega voljenoga Učitelja, Maulana Shaykh Muhammad Nazim Al-Haqqani Al-Adil Al-Qibrisi, četrdesetog Velikog šejha iz reda Nakšibendijskoga Tarikata. Podučavanja su potekla iz srca prožetog Ljubavlju, a lišenog sebe i svoga ega, srca koje je se u potpunosti predalo Neodoljivom Jedinom.

Mevlana Vas ne zove sebi, niti ovom Tarikatu, nego Vas zove da mu se pridružite na putu okusa, na putu Ljubavi.

Prihvatite njegovu ruku, kušajte od Ljubavi. Prihvatite njegov poziv.

Neka Vas ovi linkovi vode kroz Vaše putovanje:

Tko je šejh Nazim?

Što je Suhbah?

Kako Vam ova stranica može pomoći?

Kako koristiti ovu stranicu?

Kako Vi nama možete pomoći?

Proučite primjer Maulana šejh Nazimovog Suhbaha.

Neka Vaše putovanje počne!

Ako ste izgubljeni ili Vam treba pomoć, javite nam se e-mailom na admin@SufiHub.com ili nas pratite/razgovarajte s nama preko Twitter (SufiHub), Skype (SufiHub) ili Facebook (SufiHub) stranica. Možete nam čak poslati i sms na +65 8200 9955. Kontaktirajte nas!

Tražimo volontere koji bi pomogli prevesti ovaj sajt na što je više jezika moguće. Molimo, kontaktirajte nas ako želite volontirati. Hvala Vam, neka je Allahova milost na Vama zbog ovoga velikog iskoraka ka Istini.

Pogledajte starija videa Mevlane na:

Registrirajte se na ovoj stranici kako bismo Vam mogli slati novosti putem maila svaki put kada je nešto novo postavljeno na stranicu. Također nas možete pratiti na Twitter-u pod imenom SufiHub.

Za reprodukciju članaka sa ove stranice, molimo da tražite pristanak od SufiHub. Sažetke Suhbaha koje želite podijeliti (nakon pristanka) morate reproducirati u cjelini, a njihov izvor se mora naznačiti. Niti jedan dio bilo kojeg članka ne može se koristiti u komercijalne svrhe bez dopuštenja izvora.

Sva prava su pridržana.