Vier Goddelijke Bevelen aan de Gehele Mensheid

De Vrijdag nacht Sohbah van Maulana Shaykh Nazim

Vier Goddelijke Orders voor de gehele Mensheid

7 April 2011

A’uzubillah himinash shaitan nirrajeem

Bismillah-hir Rahman-nir Raheem

Assalamu’alaikum wrh wbkt

Maulana heeft een Royale delegatie uit Jordanië toegesproken, over een aantal belangrijke serieuze aangelegenheden, gebaseerd op inspiraties die hij op de gezegende vrijdagnacht had ontvangen. Alhoewel Maulana zich richtte tot die delegatie, gaf hij duidelijk aan dat deze waarschuwingen voor iedereen bedoeld waren,”voor het Oosten tot het Westen, en voor het Noorden tot het Zuiden, dus waarschuw hen”. Ik heb in de samenvatting commentaar toegevoegd, deze is in een andere kleur weergegeven.

Maulana brengt ons een Goddelijke waarschuwing zoals de Waarschuwers in Surah Yasin de mensen van een naderend onheil probeerden te waarschuwen.

 • In Surah Yasin, openbaarde Allah een vers waarin Waarschuwers werden gestuurd om Goddelijke Waarschuwingen en Advies aan de inwoners van een Stad over te brengen.

وَاضْرِبْ لَهُم مَّثَلاً أَصْحَابَ الْقَرْيَةِ إِذْ جَاءهَا الْمُرْسَلُونَ

Geef hun de gelijkenis van de bewoners ener stam, toen de boodschappers tot haar kwamen (Surah Ya-Sin 36:13)

 • Van dit vers wordt duidelijk dat er nooit een periode in de tijd is geweest, waarin er geen Waarschuwers aan de Ummah zijn gestuurd!  Maulana heeft een dergelijke taak gekregen, en hij brengt waarschuwingen vanuit hemelse inspiraties, niet vanuit zijn ego, en dwaas negeren wij deze op eigen gevaar! De ongelovigen in die stad zeiden tegen de Waarschuwers:

قَالُواْ مَآ أَنتُمۡ إِلَّا بَشَرٌ۬ مِّثۡلُنَا وَمَآ أَنزَلَ ٱلرَّحۡمَـٰنُ مِن شَىۡءٍ إِنۡ أَنتُمۡ إِلَّا تَكۡذِبُونَ

Zij (de bewoners) antwoordden: “Gij zijt slechts mensen zoals wij en de Barmhartige heeft u niets geopenbaard; gij liegt slechts” (Surah Ya-Sin 36: 15)

 • Waarop de Waarschuwers antwoordden:

وَمَا عَلَيۡنَآ إِلَّا ٱلۡبَلَـٰغُ ٱلۡمُبِينُ. قَالُوٓاْ إِنَّا تَطَيَّرۡنَا بِكُمۡۖ لَٮِٕن لَّمۡ تَنتَهُواْ لَنَرۡجُمَنَّكُمۡ وَلَيَمَسَّنَّكُم مِّنَّا عَذَابٌ أَلِيمٌ۬

Op ons rust slechts de duidelijke verkondiging der Boodschap. Het volk zeide: “Waarlijk, wij beschouwen u als een slecht voorteken; als gij niet ophoudt, zullen wij u gewis stenigen en een pijnlijke straf zal zeker onzerzijds over u komen” (Surah Ya-Sin 36:17-18)

 • De waarschuwers informeerden de mensen van de stad dat zij niet waren gekomen om het advies met dwang op te leggen, maar slechts om deze duidelijke Waarschuwing over te brengen, echter zelfs dan, bedreigden de ongelovigen hen te stenigen en te schaden.
 • Wat was het lot van degenen die minachting tegenover de Waarschuwers toonden, zoals beschreven in Surah Yaseen?

۞ وَمَآ أَنزَلۡنَا عَلَىٰ قَوۡمِهِۦ مِنۢ بَعۡدِهِۦ مِن جُندٍ۬ مِّنَ ٱلسَّمَآءِ وَمَا كُنَّا مُنزِلِينَ (٢٨) إِن كَانَتۡ إِلَّا صَيۡحَةً۬ وَٲحِدَةً۬ فَإِذَا هُمۡ خَـٰمِدُونَ (٢٩)يَـٰحَسۡرَةً عَلَى ٱلۡعِبَادِ‌ۚ مَا يَأۡتِيهِم مِّن رَّسُولٍ إِلَّا كَانُواْ بِهِۦ يَسۡتَہۡزِءُونَ (٣٠) أَلَمۡ يَرَوۡاْ كَمۡ أَهۡلَكۡنَا قَبۡلَهُم مِّنَ ٱلۡقُرُونِ أَنَّہُمۡ إِلَيۡہِمۡ لَا يَرۡجِعُونَ (٣١) وَإِن كُلٌّ۬ لَّمَّا جَمِيعٌ۬ لَّدَيۡنَا مُحۡضَرُونَ

En Wij zonden na hem geen schare (van engelen) uit de hemel neder (tot zijn volk) noch zenden Wij die ooit (op die wijze) neder. Het was slechts een enkele krijt en ziet; zij waren als uitgeblust. Wee, over de mensen: er komt geen boodschapper tot hen of zij bespotten hem.  Hebben zij niet gezien, hoeveel geslachten Wij voor hen hebben vernietigd, die niet tot hen terugkeren? Maar gewis, allen tezamen voor Ons worden gebracht. (Surah Ya-Sin 36:28-32)

Een enkele explosie, en zij werden tot as verbrand!

 • Maulana zei dat als de nucleaire reactoren allemaal ineens ontploffen, er niets zou overblijven, geen enkel levend element. Mensen zullen net als gedroogde boombladen door het lucht dwarrelen. Van iedere vijf, zal slechts een persoon overleven.

Wij zijn een Tunnel binnengekomen

 • Maulana zei in een vorige Suhbah,“Wij passeren door een zeer moeilijke tunnel. Je kunt niet de vrees en afschuwelijkheid van die tunnel voorstellen, waardoor heen mensen moeten passeren om de tijd van de Mahdi (as) te bereiken!”
 • Mawlana gaf in een andere Sohbah van 10 Oktober vorig jaar aan dat wij net als passagiers zijn, zittend in de trein die door een donkere, onverlichte tunnel raast: wij moeten in het trein compartiment blijven om veilig te zijn. Wij moeten voorzichtig zijn om niet de treindeuren te openen en de trein verlaten terwijl het door deze donkere afgrond dondert – het is suïcidaal om zo te handelen!
 • Zelfs het uitsteken van onze hoofden buiten het raam is waanzin, omdat je fataal geraakt kan worden door een voorwerp. Dus blijf in de trein, sluit de treindeuren en ramen en blijf veilig binnen het compartiment. Merk op, deze Sohbah waarschuwt ons om in de veiligheid van one huizen te blijven.

Waarom zijn we nu in een tunnel van catastrophes?

 • Maulana zei dat de wereld nu bewoond wordt door zes of zeven miljard mensen die gedood zullen worden door de ontvouwende gebeurtenissen,  omdat zij mensen zijn die hun leven niet wijden aan het dienen van Allah; ze leven naar de bevelen van shaitan. Allah heeft de Mens geschapen om Hem te dienen, maar nu, dient de Mens shaitan en zijn eigen ego. Daarom zullen er grenzeloos en ontelbare doden vallen.

وَمَا خَلَقۡتُ ٱلۡجِنَّ وَٱلۡإِنسَ إِلَّا لِيَعۡبُدُونِ

En ik heb de djinn en de mensen slechts tot Mijn aanbidding geschapen (Surah Adh-Dhariyat 51:56)

 • Degene die een satanisch leven leiden, zullen tevens een satanische dood ervaren, zoals de gezegde zegt: hoe iemand leeft is hoe iemand dood zal gaan (Hadith). Zij zullen geen enkel gemak ervaren, niet in het huidige leven noch in het Hiernamaals! Zij zijn ter dood veroordeeld, zij hebben hun terdoodveroordeling door hun eigen handelingen ondertekend. Mawlana bad, “Wij hebben uw heiligdom nodig, O mijn Heer! Wij zoeken toevlucht tot Allah tegen alle slechte gevolgen. Astaghfirullah, tawbah yaa Rabbee! God verhoede. Vergeef me, mijn Heer!”

Hoe kunnen we deze tunnel overleven?

 • In een eerdere Sohbah zei Maulana: Al het vuil eindigt in de vuilnisbak, en degene die voor de dunia (wereld) leeft en niet voor Maula (Allah) is vuilnis Oftewel geen enkele persoon met satanische acties en karakteristieken zal behouden worden, niemand met een atoom wreedheid in hun hart kan deze moeilijke tunnel die wij binnengaan,  overleven.
 • Maulana  heeft in voorgaande Sohbahs gezegd: “Zuiverheid is een belangrijke conditie om beschermd te worden. Vuile mensen zullen nooit beschermd worden omdat zij in de vuilnisbak verdwijnen en weggenomen worden. Probeer zuiver te zijn met zuivere geesten, zuivere harten, zuivere lichamen, zuivere tongen, zuiver werk (bron van levensonderhoud), en zuivere intenties! Zo niet, net als afval, wordt u weggenomen. Wie onrein wordt , kan niet bestaan ten tijde van de Mahdi (as), wanneer er geen onreine mensen zullen zijn; in de tijd van de Mahdi(as) zullen alleen Paradijs mensen aanwezig zijn en niet meer mensen van de Hel, zij zullen weggenomen worden! Moge Allah je naar het paradijs brengen, en mij vergeven” Dus alleen Paradijs gebonden mensen zullen aan het einde van deze tunnel overblijven.
 • Neem de volgende bevelen serieus. Toen Maulana gevraagd werd of deze Waarschuwing nu moet worden uitgevoerd, of na de komst van Imam Mahdi(as), zei hij beslist :”Nu,  aangezien na de komst van Mahdi (as) zal het alleen nog met het Zwaard worden afgedwongen!”


Wie lopen het meeste risico?

 • Ouders moeten kennis nemen dat 99 van de 100 jongeren opgeslokt zullen worden door de naderende gebeurtenissen, omdat meeste van hen shaitan als een goede vriend hebben genomen.
 • De jeugd van tegenwoordig heeft shaitan als een ‘heilige vriend’ genomen, op zoek naar de geneugten van het vlees en de zoetheid van het volgen van de verlangens van de ego. Ze leven in een wereld waar technologie hun God is, ze kunnen geen leven voorstellen zonder muziek, gezelligheid, mode of gamen. Ze volgen de duivel, en zijn onder zijn controle, waardoor zij duivelse karakteristieken ontwikkelen, met duivelse daden tot gevolg.

Het Eerste Bevel – ga terug naar jullie huizen voor veiligheid

 • Ga terug naar jullie huizen; jullie moeten binnen jullie huizen gaan en daar blijven! Dit is een bevel van de begintijd tot de eindtijd voor ieder die in veiligheid wenst te zijn. Als er iets gebeurt, een crisis of ramp vanuit de hemel, dan moet ieder naar huis gaan, de wassing verrichten, 2 rakats op de gebedsmat verrichten, en daar samen met zijn familie blijven. Wat dan buiten gebeurt, zal nooit effect op hen hebben. Echter, voor degene die naar buiten komen, is het voorbij.
 • Deze declaratie is niet omwille van het vertellen van verhalen!

In Sorah An-Naml, leert Allah ons wat de mier tegen zijn navolgers uitriep:

قَالَتْ نَمْلَةٌ يَا أَيُّهَا النَّمْلُ ادْخُلُوا مَسَاكِنَكُمْ لَا يَحْطِمَنَّكُمْ سُلَيْمَانُ وَجُنُودُهُ وَهُمْ لَا يَشْعُرُونَ

Toen zij tot het dal van de mieren kwamen, zei een mier: O gij mieren, gaat uw woningen binnenopdat Salomo en zijn scharen u niet verpletteren zonder dit te bemerken.. (Quran, 27:18)

 • Degene die zijn woning binnengaat, zal veilig zijn en beschermd worden. Toen de profeet (saw) Makkah veroverde, declareerde hij een algemene amnestie door te zeggen: “Degene die het huis van Abu Sufyan binnengaat is veilig. Degene die in zijn huis blijft en de deur sluit is veilig. Degene die de moskee binnengaat is veilig”
 • Zoals dit  ook werd gedaan door Sayyidina Yusuf (as) die zijn tien broeders vergaf, die tegen hem hadden geplot.

قَالَ لَا تَثۡرِيبَ عَلَيۡكُمُ ٱلۡيَوۡمَ‌ۖ يَغۡفِرُ ٱللَّهُ لَكُمۡ‌ۖ وَهُوَ أَرۡحَمُ ٱلرَّٲحِمِينَ

Hij (Jozef) zeide: Heden zij er geen verwijt tegen u: Moge Allah u vergeven, Hij is de Genadigste der genadigen.(Surah Yusuf 12:92)

 • De zaken van deze wereld worden beheerd door Heiligen, en zij hebben bepaald dat de Mens nu zijn limiet bereikt heeft. Keer terug naar jullie huizen, en jullie zullen veilig zijn, zo niet, dan vallen jullie in een bodemloze put.
 • Maulana heeft deze oproep in vele Sohbahs gedaan, sinds de opstanden in Tunesië en Egypte zijn begonnen, vertellend aan de gelovigen om te stoppen met protesteren in de straten, en terug te gaan naar de veiligheid van hun huizen, terwijl zij “Hasbunallah, Rabbunallah” reciteren.
 • De wereld is nu in de Tunnel van Onderwerping binnengegaan, waarbij de Heilige Naam van Allah, Al-Qahhar wordt gemanifesteerd. Het is een gevarenzone, waarin de mieren in gevaar zijn om vertrapt te worden door het leger van Sayyidina Sulaiman (as). Net als die mieren, moeten wij naar bescherming rennen en nederig de Goddelijke Bevelen  gehoorzamen, zoals deze aan ons geopenbaard is.  De Koran is niet een bedtijd boek met mythische verhalen, maar is gevuld met Goddelijke leringen die wij moeten gehoorzamen.

Het Eerste Bevel is vooral voor de jongeren

 • Maulana zegt dat ouders nu de controle over hun kinderen moeten nemen en hun activiteiten observeren  –  let op jullie kinderen! Geen een van jullie kinderen moet na zonsondergang buiten het huis blijven, zij moeten naar hun huizen terugkeren, en het aldoordringende verderf buiten laten. In deze tijd is fitna’ wijdverspreid.
 • Dus veel nacht-activiteiten zijn immoreel en verderfelijk – jongeren gaan kroegen, uit, feesten, drinken, en eindigen in het plegen van overspel en het nemen van drugs. Het moraal is nu buitensporig, zo wijdverspreid is de corruptie tegenwoordig.
 • Neem uw kinderen binnenshuis en blijf binnen! Maak geen excuses dat zij lessen, onderwijs of wat dan ook hebben, Maulana zegt, niets hiervan is als excuus aanvaardbaar. Blijf thuis! Alleen degene die hen binnen hun huis laten, zijn veilig en beschermd. Als zij uitgaan, kunnen zij beïnvloed worden door iets op hun weg buiten of op hun weg naar huis.
 • Maulana herhaalde, “Na zonsondergang willen we niemand buiten hun huizen hebben, vooral jonge mensen. We kunnen jullie anders geen garantie geven. Zelfs een heilige met zeven hoofden zal niet in staat zijn om maar enige verantwoordelijkheid te dragen! Jullie moeten hen waarschuwen dat niemand na zonsondergang buiten blijft, vooral de jongeren! Het is absoluut verboden met ingang van vandaag tot de Dag des Oordeels.  Wie veilig en gezond wenst te zijn, moet nooit na zonsondergang het huis verlaten.”
 • Dit is een algemene waarschuwing aan  mensen in het oosten, westen, noorden en zuiden van de wereld. Startend vanaf vandaag tot de Dag des Oordeels zal het voor de jeugd verboden zijn om hun huizen na zonsondergang te verlaten, behalve voor degene die naar de moskee gaan. In dat geval is het beste dat zij vergezeld worden door hun vaders.
 • Sommigen protesteren dat dit een moeilijke en extreme instructie is. Maar is dat echt zo? In een Hadith zegt de Profeet (saw): “Wanneer de nacht valt, laat jullie kinderen binnen, omdat de duivels rond deze tijd buiten zijn” De Profeet (saw) zei ook: “Dek jullie borden, sluit jullie containers, sluit jullie deuren, en laat jullie kinderen ‘s avonds binnenshuis, omdat de Jinn buiten aan het belagen zijn” Met rovende wolven op de loer ‘s nachts om de kinderen van hun geloof en kuisheid te bestelen, vooral in deze tunnel van de eindtijd, is dit in realiteit een advies dat uit liefde en bezorgdheid is gegeven, en om geen enkele andere reden.

Tweede Bevel –  betreffende dames die buiten werken of met hun schoonheid pronken

 • Er zijn eigenlijk twee instructies met betrekking tot dames hier. Dames mogen niet buiten hun huizen werken. En mogen hun schoonheid niet laten zien wanneer zij hun huizen verlaten. Als een dame met een mooi gezicht afwijkt van deze opdracht, en haar schoonheid toch onthult in de straten, zal zij erg lelijk thuis terugkeren zodat ze nooit meer durft om op die manier naar buiten te gaan!
 • Allah de Almachtige zegt:

وَقَرْنَ فِي بُيُوتِكُنَّ وَلَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ

Blijft in uw huizen en stelt uw schoonheid niet ten toon als in de vroegere dagen der onwetendheid (Al-Azaab, 33:33)

Tegenwoordig, in de tweede periode van Onwetendheid, ziet men dames overal rondhangen in de straten, in de markten, en in kantoren. Degene die hen toelaat om te werken, zal ook verantwoordelijk worden gehouden.

 • In de Nikah Khutbah van Sayyidina Ali (ra) en Sayyididna Fatimah (ra), zei Rasulullah (saw), “Ali (werkt) buiten, en Fatimah, (moet) binnen het huis blijven.” De blootstelling van vrouwen aan niet-mahram mannen in deze tijd heeft geleid tot zoveel sociale kwesties, van overspel tot gebroken gezinnen, verlaten kinderen en een gebroken gemeenschap. Moeders zijn de religieuze en morele instellingen binnen de gezinnen, zonder hun voortdurende aanwezigheid met de kinderen, groeien kinderen zonder de ouderlijke liefde en begeleiding te proeven, en ze vervolgens gemakkelijk in de klauwen van shaitan vallen, die hen liefde en begeleiding in de meeste perverse soorten zal geven.

Het Derde Bevel – betreffende het adverteren

 • Er is geen behoefte voor ons om onze producten of diensten te adverteren, noch moeten wij de advertenties lezen, die wij om ons heen vinden.  Allah zal de harten van de consumenten inspireren om de producten te kopen, als het voorgeschreven is dat dit een onderdeel van onze levensonderhoud is, dan is er geen noodzaak om te adverteren.
 • Adverteren is tegenwoordig een booming miljarden industrie geworden, en gelovigen hebben het vertrouwen dat deze campagnes hen in extra levensonderhoud kan voorzien. Niet alleen is dat verkeerd, maar verder is adverteren vandaag door twee zaken beschadigd  –  het gebruik van leugens en exploitatie van vrouwen, beiden zijn tegen de principes van Shariah. Het is verboden om te liegen, maar dan nog bevatten veel advertenties leugens, halve waarheden en onjuistheden, met het doel om mensen aan te zetten om goederen/diensten aan te schaffen, ook al is men niet in staat om volgens de gedane beloftes te leveren.  En zo veel advertentie campagnes gebruiken sexy, wulpse vrouwen in prikkelende posities zodat we aangezet worden om van alles te kopen – hetzij een tandenborstel, een auto of een appel –  daar is altijd wel een dame die verleidelijk in advertenties poseert, wanneer men geen enkele zinnige reden kan bedenken waarom een half-geklede vrouw in een advertentie aanwezig moet zijn.  Terwijl Islam kwam om de status van vrouwen te verheffen van alleen maar seksobjecten tot een mens met rechten, hebben de Westerlingen met hun zogenaamde vrijheid van expressie, de vrouw weer gedegradeerd tot hetgeen vroeger was, gedurende de Eerste Periode van Onwetendheid  – objecten waarop toegelonkt, begeerd, en verhandeld wordt, zoals vlees.  Het advies van Maulana is belangrijk –  we  moeten stoppen met participeren en steunen van deze degradatie, en daarbij, besparen we geld en steunen we niet langer de boosdoeners in hun schandelijke activiteiten.

Het Vierde Bevel – voor Koningen en degene met gezag in hun landen.

 • Mensen volgen de religie van hun koningen. Als de prins rechtvaardig is, zullen de onderdanen net zo rechtvaardig zijn. Als een koning corrupt is,  worden zijn onderdanen losbandige ongelovigen.
 • Maulana zei, “ Zijne Majesteit (Koning ‘Abdullah van Jordanië)  moet ook de mensen formeel verbieden om hun huizen na het ‘Isha gebed te verlaten. Dit moet als een noodtoestand in het land opgelegd worden. Het is ook niet aanvaardbaar dat hij licenties toekent aan bars, coffeeshops, bioscopen, of theaters. Alles dat mensen afleidt van Allah’s bevel, is verboden. Als zulke richtlijnen niet worden gevolgd, zal ook de koningen iets overkomen”
 • Een leider is verantwoordelijk voor zijn mensen. Een Hadith zegt dat elke leider ondervraagd zal worden over zijn volgers. Een andere Hadith zegt dat degene die tot het goede maant, zal op een gelijke wijze beloond worden als degene die zijn advies volgt, en degene die kwaad verspreidt, zal ook de zonden op zich nemen,  die zijn burgers hierin volgen.
 • Zaynab (ra), de vrouw van de Profeet (saw) zei, “ De Profeet (saw) werd een keer wakker, en zijn gezicht was donker, toen zei hij drie keer ‘Niemand is waardig om aanbeden te worden dan Allah! Wee de Arabieren, vanwege het kwaad, dat spoedig zal komen. Vandaag is de dam van Ya’djoedj en Ma’djoedj voor een deel geopend ter grootte hiervan. En hij maakte een cirkel met zijn duim en wijsvinger.”
  En Zaynab merkte op, “Ik zei, ‘O Boodschapper van Allah! Zelfs als er rechtvaardigen onder ons bevinden?’ en hij zei, ‘Ja, wanneer khubth (morele degradatie) wijdverspreid is.’”
 • Dit was in de tijd van de Profeet (saw)! Juist nu moet elke Koning en Leider streven tegen morele degradatie, immers het corrigeren van onrecht is een teken van geloof. De Profeet (saw) zei, “ Wie iets kwaad ziet, moet het met zijn hand veranderen. Als hij niet hiertoe in staat is, dan met zijn tong; als hij zelfs dit niet kan doen, dan in zijn hart.  Dat is de zwakste graad van geloof”  Een Koning heeft macht, hij moet de instellingen van morele degradatie met zijn Hand (Macht) veranderen.

De afsluitende dua van Mawlana:

 • “Yaa Rabbee! O Allah! Laat ons niet over aan onze ego’s, zelfs niet voor een fractie van een seconde! O Allah, schenk ons Uw gratie, vergiffenis, en genade. Schenk ons Uw vergeving, corrigeer ons en hervorm onze levens en de toestand van de Moslims. Schenk de overwinning aan onze Sultan, Sultan van de mensen en jinns, Sayyidina Mahdi (as). Moge Allah hem openbaren, verhoor onze gebeden, en versnel zijn komst! Schenk hem eer en glorie, en breng hem dichterbij, ter wille van degene op wie het hoofdstuk “De Opening” van de Koran is nedergedaald, Suratul Fatiha”

Samenvatting van de Bevelen

In een notendop zijn dit de uitgevaardigde instructies:

 • aan ons om terug te keren naar onze huizen als we gevaar waarnemen, vervolgens moeten we 2 raka’at bidden en dua maken, en verder in onze huizen voor veiligheid blijven.
 • ouders moeten op hun kinderen letten, en zij moeten ervoor zorgen dat de kinderen dagelijks voor maghrib (zonsondergang) zonder falen of excuus thuis zijn, behalve als ze naar de moskee gaan, in dat geval is het beste dat zij vergezeld worden door de vader.
 • volwassenen moeten ook niet na zonsondergang naar buiten gaan (behalve naar de Moskee). Degene die veilig willen zijn, moeten nooit hun huizen na zonsondergang verlaten, geen Heilige kan hen beschermen als zij dit doen. Dit bevel die vanaf nu ingaat tot de Dag des Oordeels.
 • bedrijven moeten stoppen met het adverteren van hun goederen/diensten, en het publiek moet stoppen met het kijken naar advertenties en het beïnvloed worden door advertenties.
 • autoriteiten moeten stoppen met het verlenen van licenties aan bars, nachtclubs, en andere louche activiteiten, en mensen verbieden om na het isha’ gebed op straat te begeven. Promoten/Vergoelijken van elke activiteit/business dat mensen afleidt van Allah’s bevel, is verboden.

Waarschuwing

 • Pas op voor mensen die de toon van deze waarschuwing proberen te verzachten, door het te relativeren of te overtuigen dat dit gericht was aan de Jordaanse delegatie. Dat was het niet. Het was gericht aan de Mensheid, van het Oosten tot het Westen, van het Noorden tot het Zuiden, en is van toepassing tot de Dag des Oordeel. Bekijk de video , om te zien hoe krachtig en intens Maulana deze waarschuwingen uitbracht.
 • De Bani Israel waren in de gewoonte om de Waarschuwing van Allah te bagatelliseren, en veranderden zaken van haram in halal. Wanneer verteld werd dat dierenvet haram was, smelten zij dit en verkochten zij het liquide vet (bekend als olie), stellende dat, technisch, ze niet te maken hadden met het vaste vet dat verboden was, maar met liquide vet, dat niet genoemd werd in de waarschuwing.  Zij bedachten ook andere ingenieuze ideeën om de Sabbath-verboden om te zeilen. Lees wat Allah zo een volk aandeed:

فَبَدَّلَ ٱلَّذِينَ ظَلَمُواْ مِنۡہُمۡ قَوۡلاً غَيۡرَ ٱلَّذِى قِيلَ لَهُمۡ فَأَرۡسَلۡنَا عَلَيۡهِمۡ رِجۡزً۬ا مِّنَ ٱلسَّمَآءِ بِمَا ڪَانُواْ يَظۡلِمُونَ (١٦٢) وَسۡـَٔلۡهُمۡ عَنِ ٱلۡقَرۡيَةِ ٱلَّتِى ڪَانَتۡ حَاضِرَةَ ٱلۡبَحۡرِ إِذۡ يَعۡدُونَ فِى ٱلسَّبۡتِ إِذۡ تَأۡتِيهِمۡ حِيتَانُهُمۡ يَوۡمَ سَبۡتِهِمۡ شُرَّعً۬ا وَيَوۡمَ لَا يَسۡبِتُونَ‌ۙ لَا تَأۡتِيهِمۡ‌ۚ ڪَذَٲلِكَ نَبۡلُوهُم بِمَا كَانُواْ يَفۡسُقُونَ (١٦٣) وَإِذۡ قَالَتۡ أُمَّةٌ۬ مِّنۡہُمۡ لِمَ تَعِظُونَ قَوۡمًا‌ۙ ٱللَّهُ مُهۡلِكُهُمۡ أَوۡ مُعَذِّبُہُمۡ عَذَابً۬ا شَدِيدً۬ا‌ۖ قَالُواْ مَعۡذِرَةً إِلَىٰ رَبِّكُمۡ وَلَعَلَّهُمۡ يَتَّقُونَ (١٦٤) فَلَمَّا نَسُواْ مَا ذُڪِّرُواْ بِهِۦۤ أَنجَيۡنَا ٱلَّذِينَ يَنۡہَوۡنَ عَنِ ٱلسُّوٓءِ وَأَخَذۡنَا ٱلَّذِينَ ظَلَمُواْ بِعَذَابِۭ بَـِٔيسِۭ بِمَا كَانُواْ يَفۡسُقُونَ (١٦٥) فَلَمَّا عَتَوۡاْ عَن مَّا نُہُواْ عَنۡهُ قُلۡنَا لَهُمۡ كُونُواْ قِرَدَةً خَـٰسِـِٔينَ (١٦٦)

Maar de onrechtvaardigen onder hen vervingen het woord door een ander dat niet tot hen was gesproken. Daarom zonden Wij een kastijding van de hemel over hen neder omdat zij onrechtvaardig waren. (162) En vraag hun omtrent de stad, die aan de zee lag. Toen zij de Sabbath ontheiligden verscheen vis op hun Sabbath aan de oppervlakte van het water, maar de dag waarop zij geen Sabbath hielden kwam zij niet tot hen. Zo beproefden Wij hen omdat zij overtreders waren. (163) Toen een gedeelte hunner zeide: Waarom predikt gij tot een volk dat Allah wil vernietigen of met een strenge kastijding gaat straffen? Het andere deel antwoordde: Als een verontschuldiging tegenover uw Heer en opdat zij rechtvaardig mogen worden.(164) En toen zij de vermaning vergaten redden Wij degenen die het kwade verboden en grepen de onrechtvaardigen met een strenge straf aan, omdat zij verkeerd handelden (165) En toen zij overtraden, hetgeen hun was verboden, zeiden Wij tot hen: Weest verachte apen.” (166) (Surah Al-A’raf 7:162-166)

 • In de Verzen hierboven, zond Allah een plaag naar degene die de Goddelijke Woorden veranderden, en Allah veranderde degene die de Waarschuwingen tartten in apen, terwijl de Prekers (Waarschuwers) werden gered!
 • Maulana zei, “ Jullie weten dat dit (hemelse) nieuws op deze vrijdagavond kwam, en een ieder die dit nieuws ontvangt en deze bevelen overtreedt, zal bestraft worden door iets wat hem niet bevalt, God verhoede.”

Deze samenvatting was gecompileerd uit een 20 minuten Arabischee Suhbah getiteld Warning, given on the 7th of April 2011, en het kan bekeken worden hier op www.Saltanat.org, Daar is  een SUBTITLE button naast de Volume regeling onderaan het scherm om ondertiteling in elf talen te kiezen, kies uit Arabisch,  Bahasa Indonesia/Melayu,Duits, Engels, Spaans, Italiaans, Russisch, Mandarijn, Nederlands, Italiaans en Turks. Klik op de AUDIO button, voor een  vertaling in andere talen. Als de video daar niet te vinden is, kijkt u alstublieft onder het video-archief  van Saltanat TV site.

Saltanat TV is de Officiële Site van Maulan Shaykh Nazim dat persoonlijk door hem is goedgekeurd.

This entry was posted in 2011 @nl, April @nl, Sohbah and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.