Welkom op het Naqshbandi Haqqani Rabbani Portal!

We beginnen met het zoeken van bescherming in onze Heer, tegen de listen en valkuilen van de vervloekte duivel, omdat de duivel een schepsel is dat zijn bestaan volledig heeft toegewijd om de Mensen in eeuwige verdoemenis te slepen.

En we gaan verder met het reciteren van het gezegende vers, Bismillahir Rahmannir Raheem, in de Naam van Allah de Almachtige, de Meeste Genadevolle, de Meest Barmhartige.

De Meeste Barmhartige heeft Sayyidina Mohammed (saw) gestuurd, als genade aan de Mensheid. Wij zenden onze liefde, salaams, en salawaats aan onze geliefde Profeet (saw), Habiebullah, de Ene die geliefd is door zijn Heer. Assalamu’alaikum wrh wbkt, oh Zoekers.

Jullie zijn niet toevallig op dit portal gearriveerd. Niets in dit Universum gebeurt zonder een reden. Niets gebeurt zonder dat er oneindige wijsheden daarin verborgen zijn, ook al is het een triviale gebeurtenis. Zelfs de creatie van een nederige bloedzuiger brengt zoveel voordeel aan de Mens.

Jij bent hier, omdat het voorbestemd is dat jij geleidt zou worden naar dit portal. Het is Goddelijk bepaald, sinds de Dag der Beloften, lang voordat jij gestuurd bent naar dit aardse rijk, dat jij door Zijn Hand geleidt zou worden, naar de Deur van de eeuwige gelukzaligheid.

Ieder van jullie volgde een ander pad om hier te komen, “daar de Wegen van Allah gevarieerder zijn dan de ademhalingen van de Mens”, en nu sta je op de drempel van zelfontdekking en zelfrealisatie.

Vanaf dit punt, zullen sommigen van jullie een tijdje vertoeven hier, en uiteindelijk zullen jullie vertrekken, zonder dat jullie van de honing hebben geproefd, zonder dat jullie hebben gedronken van de bedwelmende stromen van inzichten. Tot zo een dergelijke ongelukkige, zeggen wij vaarwel, er is geen dwang in religie – je zult spoedig begraven worden, met wat je hebt gezaaid. Zoals de AartsEngel Gabriel (as) eens tegen Rasulullah (saw) zei: “Doe zoals je wilt in deze wereld, Oh Mohammed, maar denk eraan, je zult aansprakelijk zijn voor al hetgeen je doet. En leef zoals je wilt in deze wereld, Oh Mohammed, maar denk eraan, je zult de Dood proeven. En heb in dit leven ieder lief die jou bevalt, Oh Mohammed, maar denk eraan, op een dag zul je in de dood scheiden van je geliefde.”

Toch, zullen er sommigen zijn, die hun tenen in de wateren van deze uitnodigende stromen onderdompelen, en vervolgens, onverklaarbaar getrokken zullen worden naar diepere wateren, je zult jezelf zonder angst of terughoudendheid erin gooien, in de razende storm die je moet doorlopen, omdat je worstelt met je ego en verlangens, die jou proberen te weerhouden om aan boord te gaan op deze gevaarlijke reis. Eindelijk, als de rivier uitkomt in de Oceaan, verdwijnen de golven, en daalt de kalmte neer, en te midden van de serene snorrende samenkomende wateren, is de druppel water die je ooit was er niet meer, ook de rivier is er niet meer, daar is alleen de wijde, grenzeloze Oceaan in het bestaan. Tot een dergelijke gezegende, zeggen wij “Alle lof komt aan Allah, die een verlorene door Zijn Enorme Genade heeft gered”. Welkom in het Vallei van de Eeuwige Rust.

Oh Zoeker, Je moet over jezelf leren, waar je nu staat en wat jouw bestemming is. Je hebt maar een kans, Oh Zoeker, zodra je dit wereldse leven passeert, zul je dit pad nooit meer bewandelen.

De reis is spannend, de bestemming onbeschrijfelijk, want hoe kan men de smaak van honing, het gevoel van een streling of de hartkloppingen van Liefde beschrijven?

Oh Zoeker, je bent welkom om wijsheid te trekken uit de Suhbahs op deze site, die voortvloeien uit de verlichting van onze geliefde Meester, Maulana Shaykh Muhammad Nazim Al-Haqqani Al-Adil Al-Qibrisi, de 40ste GrandSheikh van de Naqshbandi Tariqat Order. De lessen komen voort uit een hart dat volledig overspoeld is met Liefde, verstoken is van het Zelf, zich volledig overgegeven aan de Onweerstaanbare.

Maulana roept jou niet naar zichzelf, noch roept hij jou naar zijn Tariqat. Hij roept jou om met hem aan boord te gaan op een reis van de smaak, op een reis van Liefde. Neem zijn hand, proef de Liefde. Accepteer zijn uitnodiging.

 

Laat onderstaande links uw gids zijn op uw reis:

Wie is Shaykh Nazim?

Wat is een Suhbah?

Hoe kan deze site u helpen?

Hoe gebruikt u deze site?

Hoe kan u ons helpen.

Duik in een exemplaar van Maulana Shaykh Nazim’s Suhbahs.

Laat uw reis beginnen!

Als je de weg kwijt bent of hulp nodig hebt, stuur ons een email aan admin@SufiHub.com. Of volg/chat met ons op Twitter (SufiHub), Skype (SufiHub) of Facebook (SufiHub). U kunt zelfs tekstberichten sturen aan ons op +65 8200 9955. Dus blijf in contact!

 

Bekijk de laatste video’s van Maulana op:

 

Registreer als een lid van de site, zo kunnen we u op de hoogte houden via email als er nieuw Bericht verschijnt. U kunt ons ook volgen op Twitter, wij zijn SufiHub (Dutch).
Voor reproductie van artikelen van deze site, gelieve de toestemming van SufiHub vragen. Suhbah Samenvattingen die  opnieuw gepubliceerd worden (na toestemming) moeten volledig worden opgenomen, en met vermelding van de bron. Geen enkel deel van enig artikel op de website mag voor commerciële doeleinden worden gebruikt of gebruikt worden zonder toestemming.
Alle rechten voorbehouden.